HTML

keletikonyha

Kínai, thai, japán és egyéb (néha nem teljesen keleti) ételek gyűjteménye :) A legtöbb recept úgy született meg, hogy kedvem - belátásom szerint hozzáadtam/elvettem valamit egy létező receptből azért, hogy ízlésemnek megfelelően finomabbá tegyem.
Blogom célja, hogy bebizonyítsuk: a főzés egyszerű, és nyugodtan meglepheted barátodat / barátnődet / ismerősödet egy egy finom tál étellel,
Jelen recepteket egytől - egyig elkészítettem, de felelősséget nem vállalok értük :)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2008.09.13. 23:38 Zacc

Thai zöldséges - koktélrákos sülttészta

Első receptem itt a blogon :) Elkészítése viszonylag egyszerű, és nagyon finom - legalábbis azoknak akik kedvelik a keleti konyha ízeit.

Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés nehézsége: 4/10

Alapanyag - költség: közepes

Hozzávalók (2 főre):

  • 1 db répa
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 100g előfőzött koktélrák
  • 1/3 csomag spagetti tészta
  • 1 db tojás
  • szójaszósz
  • őrölt gyömbér
  • chili paprika / csípős paprika
  • napraforgó olaj

Elkészítés:

A tésztát szokásos módon rakd fel főni sós vízben, de a hagyományos főzési idő fele bőven elegendő, a lényeg, hogy kissé megpuhljon és sütésre alkalmas legyen.

Míg a tészta fő, addig verjük fel a tojást és ízlésünk szerint sózzuk meg. Vegyünk egy serpenyőt és süssük meg a tojást úgy, hogy lepényszerűen egyben maradjon (többször forgassuk meg). Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy tányéron kockázzuk fel és tegyük félre.

Ezután megpucoljuk a zöldségeket: a hagymát karikákra / félkarikákra vágjuk, a krumplit apróra kockázzuk, a répát gyufaszálszerűen vékony szálakra vágjuk. A wokban először a krumplit és a répát kevés olajonmegpirítjuk, a hagymát ráérünk akkor hozzáadni, ha a krumpli már megpuhult - így csak az erősségét veszti el, ugyanakkor finoman roppanós marad. Sütés közben sózzuk, adjunk hozzá kevés gyömbért és chilit ízlésünk szerint. Miután a zöldségeket megsütöttük, rakjuk félre őket egy tányérba.

A zöldségek megpirítása után következik a koktélrák. A fagyasztott rákocskákat előzőleg langyos vízbe áztatva felolvasztjuk, majd a wokba rakás előtt leszűrjük. Kevés olajon pár percig sütjük, egészen addig amíg méretük kisebb lesz és elvesztik a fehér tejszerű nedvességet. Sütés közben egy kevéske sót adhatunk hozzá, mindenki tegye saját szája íze szerint. Miután a rákok megsültek, rakjuk a zöldségek mellé a tányérra.

Utolsó lépésként vegyük a tésztát, és kevés olajon kezdjük el pirítani a wokban. Pár perc múlva adjuk hozzá a pirított zöldségeket és rákokat, valamint a felkockázott rántottát, és locsoljuk meg szójaszósszal úgy, hogy egészen sötétbarna színű legyen tőle a tészta. Néhány percig süssük gyakran kevergetve!

Az eredmény:

 

 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: wok tészta koktélrák


A bejegyzés trackback címe:

https://keletikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr79662395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása