Első receptem itt a blogon :) Elkészítése viszonylag egyszerű, és nagyon finom - legalábbis azoknak akik kedvelik a keleti konyha ízeit.
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: 4/10
Alapanyag - költség: közepes
Hozzávalók (2 főre):
- 1 db répa
- 1 db nagyobb krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 100g előfőzött koktélrák
- 1/3 csomag spagetti tészta
- 1 db tojás
- szójaszósz
- só
- őrölt gyömbér
- chili paprika / csípős paprika
- napraforgó olaj
Elkészítés:
A tésztát szokásos módon rakd fel főni sós vízben, de a hagyományos főzési idő fele bőven elegendő, a lényeg, hogy kissé megpuhljon és sütésre alkalmas legyen.
Míg a tészta fő, addig verjük fel a tojást és ízlésünk szerint sózzuk meg. Vegyünk egy serpenyőt és süssük meg a tojást úgy, hogy lepényszerűen egyben maradjon (többször forgassuk meg). Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy tányéron kockázzuk fel és tegyük félre.
Ezután megpucoljuk a zöldségeket: a hagymát karikákra / félkarikákra vágjuk, a krumplit apróra kockázzuk, a répát gyufaszálszerűen vékony szálakra vágjuk. A wokban először a krumplit és a répát kevés olajonmegpirítjuk, a hagymát ráérünk akkor hozzáadni, ha a krumpli már megpuhult - így csak az erősségét veszti el, ugyanakkor finoman roppanós marad. Sütés közben sózzuk, adjunk hozzá kevés gyömbért és chilit ízlésünk szerint. Miután a zöldségeket megsütöttük, rakjuk félre őket egy tányérba.
A zöldségek megpirítása után következik a koktélrák. A fagyasztott rákocskákat előzőleg langyos vízbe áztatva felolvasztjuk, majd a wokba rakás előtt leszűrjük. Kevés olajon pár percig sütjük, egészen addig amíg méretük kisebb lesz és elvesztik a fehér tejszerű nedvességet. Sütés közben egy kevéske sót adhatunk hozzá, mindenki tegye saját szája íze szerint. Miután a rákok megsültek, rakjuk a zöldségek mellé a tányérra.
Utolsó lépésként vegyük a tésztát, és kevés olajon kezdjük el pirítani a wokban. Pár perc múlva adjuk hozzá a pirított zöldségeket és rákokat, valamint a felkockázott rántottát, és locsoljuk meg szójaszósszal úgy, hogy egészen sötétbarna színű legyen tőle a tészta. Néhány percig süssük gyakran kevergetve!
Az eredmény:
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.