HTML

keletikonyha

Kínai, thai, japán és egyéb (néha nem teljesen keleti) ételek gyűjteménye :) A legtöbb recept úgy született meg, hogy kedvem - belátásom szerint hozzáadtam/elvettem valamit egy létező receptből azért, hogy ízlésemnek megfelelően finomabbá tegyem.
Blogom célja, hogy bebizonyítsuk: a főzés egyszerű, és nyugodtan meglepheted barátodat / barátnődet / ismerősödet egy egy finom tál étellel,
Jelen recepteket egytől - egyig elkészítettem, de felelősséget nem vállalok értük :)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2008.09.28. 12:10 Zacc

Tandori csirke

Körülbelül fél évvel ezelőtt voltam egy indiai étteremben, ahol tandori csirkét ettem, és tegnap este ezt próbáltam elkészíteni az emlékeim és néhány interneten talált angol nyelvű recept alapján.

Elkészítési idő: 120 perc

Elkészítés nehézsége: 3/10

Alapanyag - költség: közepes

Hozzávalók (4 főre):

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 5 teáskanál tandori fűszerkeverék
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 nagy doboz joghurt
  • 1 konzerv gomba
  • 300 ml főzőtejszín

Elkészítés:

A tandori fűszerkeverékből vegyél 3 teáskanálnyit, és alaposan keverd össze 3 evőkanálnyi citromlével, majd hagyd állni addig, amíg a csirkehúst előkészíted. A csirkemellet vágd fel vékony, de nagy szeletekre, majd alaposan kend be a citromleves fűszerkeverékkel. Ezután tedd a pácot hűtőbe legalább 5 óráig, de az a legjobb ha egy éjszakáigállni hagyjuk. Az én esetemben a csirkehús nem igényelt külön sózást, mert a tandori fűszer önmagában elég sós volt.

A sütés előtt kb. 1 órával vegyük ki a csirkehúst a hűtőből, hogy frelvegye a szobahőmérsékletet. Ezalatt készítsük el a joghurtos szószt: vegyünk egy lábast, és keverjük össze benne 2 teáskanálnyi tandori fűszert, valamint a nagy pohár joghurtot. Tegyük fel melegedni a gázra, és közben lassú kevergetés mellett adjuk hozzá a főzőtejszínt. Amikor az egész felmelegedett (de nem forr!), akkor zárjuk le alatta a tüzet és keverjük bele a konzerv gombát.

Az 5 - 6 órán keresztül pácolt csirkehúst olajjal vékonyan kikent tepsibe rakjuk (a legjobb agyagból készült cserépedény lenne, amivel leginkább utánozni tudnánk az étel névadóját - a taandor kerámia sütőt), majd öntsük le a joghurtos szósszal, és így helyezzük a sütőbe közepes hőfokon körülbelül 1 órára, egészen addig, amíg a víz nagy része elpárolog és csak egy sűrübb szósz marad a jól átsült húson.

Jó étvágyat!

A folyamat és az eredmény képekben:

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke tandori


A bejegyzés trackback címe:

https://keletikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr39685551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása