HTML

keletikonyha

Kínai, thai, japán és egyéb (néha nem teljesen keleti) ételek gyűjteménye :) A legtöbb recept úgy született meg, hogy kedvem - belátásom szerint hozzáadtam/elvettem valamit egy létező receptből azért, hogy ízlésemnek megfelelően finomabbá tegyem.
Blogom célja, hogy bebizonyítsuk: a főzés egyszerű, és nyugodtan meglepheted barátodat / barátnődet / ismerősödet egy egy finom tál étellel,
Jelen recepteket egytől - egyig elkészítettem, de felelősséget nem vállalok értük :)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2008.09.20. 21:38 Zacc

Kókusztejes curry-s csirke

Ma este megfőztem a második postomat. Valahol olvastam egy receptet a cégérben említett ételről, és mivel több résztvevő elemével nem voltam kibékülve, ezért a szokásos hozzáadok és elveszek módszerrel a következőt alakítottam:

Elkészítési idő: 70 perc

Elkészítés nehézsége: 3/10

Alapanyag - költség: közepes

Hozzávalók (2 főre):

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 400 ml kókusztej
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál currypor
  • 2 teáskanál gyömbérpor
  • 2 teáskanál őrölt citromfű
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál szárított petrezselyem
  • 1 csomag rizs
  • bors

Elkészítés:

A csirkehúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a hagymát és a fokhagymát megpucsljuk és apróra vágjuk (külön - külön tálba rakjuk őket!).

A kókusztejet lábasba öntjük, elkezdjük melegíteni és hozzáadunk 1 csapott evőkanál cukrot, valamint 1 teáskanál őrölt fahéjat.Figyeljünk arra hogy ne forrjon fel, csak melegítsük elő!

A hagymát forró olajon wokban dinsztelni kezdjük, majd amikor már kissé üveges színűvé váik, akkor hozzáadjuk a curryt, és gyakori kevergetés mellett süssük tovább. Vigyázzunk, hogy a curry nehogy odaégjen!

Néhány perc kevergetés után hozzáadjuk a csirkehúst, az apróra vágott fokhagymát, és a gyömbérport. Kb. 8 - 10 percig sütjük gyakori kevergetés mellett, majd beleöntjük az előmelegített cukros-fahéjas kókusztejet, valamint megszórjuk citromfűvel és petrezselyemmel.

Ezután kb. 15 - 20 percig főzzük gyakran kevergetve egészen addig, amíg be nem sűrüsödik.

Főtt rízzsel tálaljuk, (és száraz, félszáraz bort fogyasszunk mellé :)).

A folyamat és az eredmény képekben:

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke wok curry kókusztej


A bejegyzés trackback címe:

https://keletikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr33673432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása