Ma este megfőztem a második postomat. Valahol olvastam egy receptet a cégérben említett ételről, és mivel több résztvevő elemével nem voltam kibékülve, ezért a szokásos hozzáadok és elveszek módszerrel a következőt alakítottam:
Elkészítési idő: 70 perc
Elkészítés nehézsége: 3/10
Alapanyag - költség: közepes
Hozzávalók (2 főre):
- 40 dkg csirkemell filé
- 400 ml kókusztej
- 4 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál currypor
- 2 teáskanál gyömbérpor
- 2 teáskanál őrölt citromfű
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál szárított petrezselyem
- 1 csomag rizs
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkehúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a hagymát és a fokhagymát megpucsljuk és apróra vágjuk (külön - külön tálba rakjuk őket!).
A kókusztejet lábasba öntjük, elkezdjük melegíteni és hozzáadunk 1 csapott evőkanál cukrot, valamint 1 teáskanál őrölt fahéjat.Figyeljünk arra hogy ne forrjon fel, csak melegítsük elő!
A hagymát forró olajon wokban dinsztelni kezdjük, majd amikor már kissé üveges színűvé váik, akkor hozzáadjuk a curryt, és gyakori kevergetés mellett süssük tovább. Vigyázzunk, hogy a curry nehogy odaégjen!
Néhány perc kevergetés után hozzáadjuk a csirkehúst, az apróra vágott fokhagymát, és a gyömbérport. Kb. 8 - 10 percig sütjük gyakori kevergetés mellett, majd beleöntjük az előmelegített cukros-fahéjas kókusztejet, valamint megszórjuk citromfűvel és petrezselyemmel.
Ezután kb. 15 - 20 percig főzzük gyakran kevergetve egészen addig, amíg be nem sűrüsödik.
Főtt rízzsel tálaljuk, (és száraz, félszáraz bort fogyasszunk mellé :)).
A folyamat és az eredmény képekben:
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.